L’AVENTURA CAPGROSSAIRE CONTINUA: EL DRAC DE FOC ARRIBA A L’ESCOLA ENTENÇA

La segona (i última!) setmana de creació del capgròs vam haver d’anar a tot gas i improvisar una mica. Però no hi ha entrebancs que valguin per a un drac!

Gràcies al material que vau aportar les famílies i a les moltíssimes mans enganxadores, cosidores i retalladores que ens han ajudat, vet aquí un resum del que s’ha pogut fer:

CAP DE SETMANA DE PONT

Una capgrossaire abnegada va fer hores extra el cap de setmana i va preparar la cresta…

… les ales i un model d’orelles possibles que van acabar tenint una altra identitat inesperada. Però anem per passos.

Dimarts 12 de juny

Per una banda, es va dissenyar la posició de les escates de coloraines damunt la roba que havia de servir de base per fer el cos del drac. Es van provar d’embastar amb cinta adhesiva i amb silicona calenta.

Les ales del drac també es van començar a recobrir d’escates de colors. Sort que vau portar tants retalls diferents i fantàstics!
Per una altra banda, vam reforçar el cap i el morro i li vam col·locar les banyes vermelles i les orelles blaves, els colors que els infants havien decidit que havia de tenir.

Però, ai!, el cap se’ns va abonyegar una mica i la súper boca feta d’oueres pesava un pèl massa. Que fos un dia de pluja tampoc no hi va ajudar gaire: no el vam poder assecar al sol. L’endemà vam haver de prendre una decisió difícil.

Dimecres 12 de juny

Com que per sort havíem inflat dos globus i teníem dos capgrossos a mitges, vam fer un trasplantament de banyes i orelles al capgròs salvador no abonyegat.

Ara que havíem après a no emocionar-nos tant afegint cola, vam poder completar bastant el cap. Hi vam afegir les orelles de recanvi a tall de brànquies (crestes laterals o membranes dragolines, el que vulgueu), un morro una mica més lleuger, però amb dents igual de ferotges, i el vam recobrir de paper pinotxo verd.

Vam acabar de recobrir les ales amb retalls de colors. I el cos també va avançar força, es van acabar d’embastar les escates i una capgrossaire valenta se’l va endur per cosir-les-hi.

Dijous 13 de juny

Amb el capgròs prou sec, li vam afegir la mandíbula de baix, les antenes (molles amb netejapipes a dins amb una bola de porexpan a la punta pintada de groc, el color triat pels infants), vam posar-hi més capes de color amb paper pinotxo, vam envernissar-lo amb cola blanca i li vam fer el forat per poder-s’hi veure des de dins.

Vam continuar avançant amb el cos, també: a les punxes de la cresta els vam fer un forat i hi vam col·locar una anella per poder-les fixar al cos. La base en forma de tub va ser posada a prova per un equip d’experts.

Divendres 14 de juny

Vam continuar acabant de fixar les escates i, després de dubtar una mica, vam trobar una bona manera d’enllaçar la cresta al cos amb fil, una feina entretinguda.

Quan li vam enganxar els ulls i li vam perfilar les celles, el drac va fer tota una altra cara; se’l veia bastant satisfet.

Li vam fixar la llengua i, llavors, ens va poder dir que justament la volia així, de feltre rosa i articulada. A les brànquies (o cosetes punxegudes laterals) hi vam posar plomes de colors perquè fes joc amb les escates i per si li pot servir per espantar-se les mosques.

Dissabte 15 de juny

Unes quantes capgrossaires, conscients de la prova de foc que les esperava al cap de poques hores, van quedar una estona abans per acabar de posar guapo el drac (el Drac de Foc, també, per cert). Orgullós del nom que li han triat els infants, el capgròs de cua amb vida pròpia va fer la seva primera aparició estel·lar a la festa de final de curs.

Després dels primers nervis entre bambolines, va sortir a la pista al ritme d’una música triomfal. Els infants de dins i fora del drac van estar contents, emocionats i, sobretot, divertits d’estrenar el seu primer (però potser no últim) capgròs de cua autònoma.

Llarga vida al Drac de Foc, llarga vida a l’Escola Entença!

P.S. A la festa es va repartir una escata de colors de les que havien sobrat a cada infant, però encara en queden unes quantes i segur que algú es va quedar sense. Les famílies que no en tinguin, en poden demanar a les capgrossaires en persona o bé per correu electrònic a la Comissió de Manteniment (comissio-manteniment@googlegroups.com).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s